Darálós WC tisztítása

daralos-wc-tisztitasa

Sok esetben találkozhatunk régi építésű lakásokban darálós WC-kkel. Ennek oka, hogy a régi, polgári lakások lefolyórendszere nem arra volt tervezve, hogy angol WC legyen a lakásban. A lefolyócsövek mind, egytől-egyig kis átmérővel rendelkeznek és arra lettek kitalálva, hogy vizet öntsenek le rajta. Épp ezért a WC-k által lehúzott anyagra, főleg a szilárd halmazállapotúra, ezek nem voltak megfelelőek.

A darálós WC ezt próbálja orvosolni több-kevesebb sikerrel, de természetesen itt is fennáll a dugulás veszélye, ezért nem árt ha felkészülünk darálós WC-nk szükséges tisztítására.

Darálós WC működése

A darálós WC darálója voltaképp annyit csinál, hogy a lehúzott terméket pépesre húzza, hogy egy homogén emulzió tudjon távozni a készülékből. Ez az emulzió már könnyedén el tud elegyedni a vízzel, ezáltal könnyen és gyorsan tud távozni.

Azonban a daráló nagyon könnyen megtud hibásodni, elég csak rosszul használni. Nem megfelelő használat alatt értjük, ha nem oda illő dolgokat húzunk le, ha túl sok papírt használunk, ha nem tartjuk karban rendszeres. Ilyen esetekben egy esetleges meghibásodás esélye is sokkal nagyobb. Ilyenkor nagyon fontos, hogy egyből szerelőt kell hívni.

A darálós wc-k esetében is előfordul a dugulás, amiről részletesen a Darálós wc dugulás című cikkben írtunk.

daralos-wc-tisztitasa

Darálós WC előnyei

  • kis helyigény
  • jó emelési magasság
  • hosszú élettartam
  • akár 32mm-es csöveknél is alkalmazható
  • minimális áramfogyasztás

Darálós WC hátrányai:

  • igényli a folyamatos karbantartást
  • az alkatrészpótlás költséges
  • a minőségi termékek ára borsosabb lehet

Darálós WC tisztítása

A darálós WC tisztítása egy némileg problémásabb procedúra, mint a hagyományos WC-k tisztítása. Az utóbbiban szinte bármilyen vegyszert önthetünk hypót, sósavat, kifejezetten WC tisztásra szánt fertőtlenítő, tisztítószereket, addig a darálós WC-nkre ez már sajnos nem igaz.

Ezeknek a WC-knél kifejezetten kerülni kell az erős vegyszereket, mivel ezek a vegyszerek a gumi alkatrészek nagy ellenségei, könnyen tönkretehetik őket. Savas tisztítószerek helyett inkább lúgos tisztítószereket használjunk, mint például a hypó, a trisó, a mosószóda, a nátrium-hidroxid, és a szappan, de szintén kíméletesebb tisztítást érhetünk el szódabikarbóna használatával.

A tisztítás a wc lefolyók esetében is rendkívül fontos. Erről írtunk a Wc lefolyó tisztítás című cikkben.

Összegezve

Ha vigyázunk készülékünkre takarítás terén is, és sosem húzunk le olyan dolgot, amik tiltottak, akkor valószínű, hogy több évtizedig nem kell szerelőt hívnunk a fürdőszobánkba. Budapest összes kerületében vállaljuk a duguláselhárítást.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*