Kamerás duguláselhárítás

A mai modern technológiáknak köszönhetően bontás nélkül gyorsan és tisztán feltérképezhetjük az ingatlanában található lefolyócsövek és csatornája belső falát. Ebben az úgynevezett speciális száloptikás kamerák vannak segítségünkre, melyekkel a kamerás duguláselhárítás mára jól bevált módszerünkké vált.

Mi a kamerás duguláselhárítás előnye

Ez a hatalmas előny, hogy a dugulás okozta hibák helyét és okát bontás nélkül hajszálpontosan képesek vagyunk feltérképezni, rendkívüli módon csökkenti az Ön duguláselhárításért fizetendő költségeit. Ez annak köszönhető, hogy nem kell szakaszosan elkezdenünk bontani ingatlana csőhálózatot, hogy megtaláljuk a dugulás okát. További előnye, hogy számos esetben a jövőben valószínűsíthető lehetséges hibák is behatárolhatók (pl. hajszálrepedések), konstrukciós hibák.

Fontos kiemelni, hogy a kamerás diagnosztikát nem csak a fennálló dugulás okozta problémák esetén érdemes bevetnünk, hanem a teljes vezetékrendszer általános vizsgálatára is kiválóan alkalmazhatjuk. Az általános kamerás csővizsgálatot különösen ajánlom azon ügyfeleknek, akik egy régebbi használt ingatlant vásároltak és szeretnék elkerülni a váratlan helyzeteket azáltal, hogy megismerik, hogy milyen állapotban van csőhálózatuk belseje.

Az utóbbi évek tapasztalatai alapján sajnos kijelenthetem, hogy már nem csak a régebbi, hanem a teljesen új építésű ingatlanok esetében sem árt egy alapos egyszeri kamerás ellenőrzés költözés előtt vagy közvetlenül után, mert szakszerűtlen csatornakialakítás a későbbiekben komoly bosszúságot fog okozni (pl. visszaáramlást megakadályozó szerelvény hiánya).

Mikor javasolt a kamerás diagnosztika?

 • a dugulás rendszeresen visszatér, hiába tisztítják ki minden alkalommal
 • ázik a házfal, de nem forog a vízóra
 • idegen tárgyat került a csőhálózatba közvetlenül a dugulás megelőzően
 • a csatorna mentén besüppedt a talaj
 • vizesedést tapasztal a teljes csőhálózata bármelyik részén

Milyen problémák megoldására használjuk?

 • dugulások okának felderítése
 • csatorna megfelelő lejtésének ellenőrzése
 • csatornaszakasz süllyedések/deformációk felderítése
 • kanyarok, fordulók és idomok megfigyelése
 • idegen tárgyak keresése a csőhálózatban
 • törések és kisebb hajszálrepedések felderítése
 • gyökérbenövések felderítése
 • csatornaszakasz süllyedések és deformációk felderítése
 • csőátmérők lekövetése

Kamera diagnosztika, a költséghatékony megoldás

A megfelelő vizsgálathoz több méretű csőkamerát használunk az egészen vékony, a közepes és a vastag szelvényekhez is rendelkezésre áll a megfelel technikai felszereltség.

A rendszer költséghatékonysága abban rejlik, hogy fejegység egy jeladót is tartalmaz, amelynek a sugárzott jelét a föld felszínén egy vevő egységgel érzékelni tudjuk. Így a bemérés követően csak azokon a helyeken szükséges a bontást elvégeznünk, ahol a hibát/hibákat pontosan behatároltuk, így csökkentve jelentősen a költségeket.

A vizsgálat egy komplex hibafeltárási tevékenység, amely során egyszerre vizsgáljuk a dugulás okát (pl. gyökérbenövés, csőhálózatba ejtett tárgy), a cső belső falának műszaki állapotát és a csőhálózat megfelelő lejtését (ez biztosítja, hogy lemenjen a szennyvíz és ne álljon meg a csőhálózatában).

Mindenhol használható?

A korszerű technológiának és a több különböző méretű kamerafejnek köszönhetően a 18-20 mm alatti csőátmérő, de akár 800-1000 mm feletti csatorna is minden probléma nélkül tökéletesen vizsgálható. A cső és csatorna anyagát tekintve pedig teljesen mindegy hogy fém, műanyag, beton, eternit vagy gránit stb. alapú szerkezetet vizsgálunk.

Azonban amennyiben a vizsgálandó cső és csőhálózat túlságosan koszos és zsíros, akkor általában a dugulás elhárításban használt magasnyomású csatornatisztító gép (woma) segítségével először szükséges kitisztítanunk a csöveket, mert különben nem fogjuk megfelelően látni a vezetékek falát.

Amennyiben dugulás probléma ütötte fel fejét ingatlanában keressen bizalommal és ha szükséges a legmodernebb technológiát is bevetem csőhálózata probléma mentesítésében. Duguláselhárítás azonnal Budapesten.

Budapest összes kerületében vállaljuk a duguláselhárítást.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*