Wc tisztítás szódabikarbónával

wc-tisztitas-szodabikarbona

Az a rémálom, amikor egy késes gyilkos szalad utánad, csak a filmekben van. A valódi rémálom, amikor a barátaid jönnek hozzád bulizni, és pont akkor, eldugul a wc.

A wc dugulás megelőzéséhez fontos tudni a dugulás okait, és azt, hogyan előzhetjük meg őket.

Szeretnéd elkerülni a rémálmokat, és kellemetlen csoportos activity játékot dugulás elhárítás közben? Akkor nézzük, mit tehetünk a dugulás ellen.

Wc tisztítás megelőző jelleggel

Ha egyszerűen akarunk fogalmazni, akkor a wc dugulás oka az, hogy nem tartjuk tisztán a wc-t. Természetesen nem arról van szó, hogy nem takarítjuk ki, hanem arról, hogy attól nem lesz igazán tiszta.

Ahogy az ember szervezetében észrevétlenül lerakódnak a zsírok az érfalon, úgy rakódik le a vécécsésze különböző részein, illetve a lefolyócsőben a vízkő és a zsíros szennyeződések okozta pakkok. Ezek a lerakódások beszűkítik a csövet, és egy nap, ott valami elakad. Ezt nevezzük dugulásnak.

Tehát a wc dugulást azzal tudjuk megelőzni, ha nem dobálunk bele konyhai maradékot, macskaalmot, és semmi egyéb tárgyat. Ezen kívül megfelelően tisztítjuk. A legtöbb tisztítószer márkának van wc tisztítója is.

De nekünk nem lesz szükségünk drága vegyszerre, amikor ott van nekünk a filléres szódabikarbóna.

Mik lehetnek a dugulás okai? A Wc dugulás okai című cikkben részletsen leírjuk őket!

wc-tisztitas-szodabikarbona

Wc tisztítás szódabikarbónával

A wc tisztítás titka a rendszerességben van. Ha évente egyszer kitisztítjuk, az nem fogja megelőzni a dugulásokat, csak elodázza azt. Építsük be a havi nagytakarítási rutinba a megfelelő wc tisztítást is. És használjunk szódabikarbónát a tisztításhoz.

A szódabikarbóna nagyszerűsége abban rejlik, hogy feloldja a zsíros szennyeződést, és a vízkő ellen is tökéletes. Tehát, leoldja a pakkokat a wc illetve a lefolyócsövek faláról is.

Több recept is található, de az egyik legegyszerűbb, amikor forrásban lévő vízbe teszünk néhány kanál szódabikarbónát, összekeverjük, majd a wc csészébe, illetve a lefolyóba öntjük.

Szódabikarbónával a duguláselhárítás is könnyebben megy. A Duguláselhárítás ecettel és szódabikarbónával című cikkben erről részletesen írtunk.

Összegezve

A tudás véd meg minket a rémálmoktól. Ha tudnánk, hogy a wc dugulást a rendszeres szódabikarbónás wc tisztítás előzi meg a leghatékonyabban, akkor semmi sem akadályozhatna meg minket abban, hogy minden hónapban alkalmazzuk ezt a tudást, ugye?

Hogyan lehet a wc dugulást megoldani? Az alábbi cikkekben erre adunk többféle választ:

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*