Wc dugulás elhárítása vegyszerrel

wc-dugulas-elharitasa-vegyszerrel

Amikor eldugul a wc, nem szabad pánikba esni. A helyzet indokolná, mert nem könnyű elhárítani a dugulást, de ne essünk pánikba. Van megoldás.

Mielőtt előkapnánk a házilag barkácsolt csőgörényt, és elmerülnénk a mélységben, először mindenképp érdemes kipróbálni a vegyszeres dugulás elhárítást.

Wc dugulás elhárítása házilag

A wc dugulás valahogy mindig rosszkor jön, és nehéz órákat teremt. Sajnos a régi wc csészék, és elöregedett csövek nem mindig vannak a helyzet magaslatán, és már nem tudják ellátni a feladatokat.

A wc dugulás leggyakoribb oka a bele esett tárgyak, illetve a wc csészében, és a lefolyócsövekben kialakult lerakodások és vízkőképződések.

Amikor wc dugulás történik, fel kell mérnünk, hogy melyik helyzetről van szó, mi az aktuális dugulás oka. Ha beleesett, bele dobált tárgyak miatt történt a dugulás, mint amilyen a wc illatosító, wc papír guriga, ételmaradék vagy éppen a használt macskaalom, akkor eszközös segítségre lesz szükség. Ilyen lehet a wc pumpa, vagy a csőgörény. Ezen kívül szóba jöhet még egy felmosó mop feláldozása is.

Ha a wc pumpa nem képes kimozdítani a dugulás okát, akkor dugjuk le a moppot. Az képes lehet elhárítani a dugulást, illetve „összeszedni” azokat a tárgyakat, amik miatt eldugult a wc.

Milyen eszközökkel lehet megoldani a wc dugulást? Az alábbi cikkekben még több tanácsot adunk a duguláselhárításhoz:

Ha nincsen pumpa kéznél, akkor is el lehet hárítani a dugulást több eszközzel. A Wc duguláselhárítás pumpa nélkül című cikkben több ötletet is adunk.

wc-dugulas-elharitasa-vegyszerrel

Wc dugulás elhárítása vegyszerrel

Ha azonban nem dobáltunk tárgyakat a wc csészébe, akkor valószínűleg lerakódásról lesz szó, ilyen esetben elővehetjük a vegyszeres megoldást. Szinten minden takarítószer márkának van lefolyótisztítója, ezen kívül használhatunk ecetes szódabikarbónát is.

A szódabikarbónával történő megoldásokról bővebben olvashat, a wc tisztítás szódabikarbónával és a wc lefolyó tisztítás című írásainkban.

Tudnunk kell azonban, hogy a vegyszeres megoldás nem lehet igazán hatékony, mert a dugulás miatt, a nagy mennyiségű vízben feloldódik.

A vegyszeres dugulás lehárítás inkább megelőzésképpen tudjuk eredményesen használni.

Összegezve

A wc dugulás igazi kihívás, mert nem látunk bele, az okát ezért csak megtippelni tudjuk. Ezen kívül nagyon nehéz a wc csészében „dolgozni”, miközben szeretnénk elhárítani a dugulást. Amikor már megtörtént a baj, nehéz csak vegyszerrel megoldani a problémát, mivel a legtöbb vegyszer feloldódik a nagymennyiségű vízben.

Ezért a vegyszeres tisztítást érdemes inkább megelőzésre használni, és a havi lefolyótisztító rutin részéve tenni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*