Duguláselhárítás bontás nélkül

dugulaselharitas-bontas-nelkul

A makacs dugulások során először mindenki házi praktikákkal és vegyszerekkel próbálkozik, de ha ez nem vezet eredményre, akkor jobb ha megbízható szakemberhez fordul az ember. Mint több éve a szakmában dolgozó hivatásos duguláselhárító, kijelenthetem, hogy a duguláselhárítások bontás nélkül igen nagy százalékban orvosolhatók.

Dugulás szakember szemével

A csatornahálózatban vagy a lefolyórendszerben kialakult dugulásoknak két főbb fajtája különböztetjük meg. Egyik sem szerencsés és mindegyik sok fejfájást tud okozni, de még mindig örülhet a tulajdonos, ha csak a lefolyó vagy ahhoz közeli szakasz érintett a dugulásban, és nem a falban futó csövek.

Ez utóbbi esetben néhány évvel ezelőtt még természetes volt, hogy a falak megbontásával hárítottuk el a dugulást, mára azonban a helyzet szerencsére megváltozott. A duguláselhárításban alkalmazott technológiák fejlődésének köszönhetően napjainkban már több módszer is létezik, amivel elkerülhetjük a falbontást a duguláselhárítás során. Tehát a duguláselhárítás bontás nélkül megoldható megfelelő szakértelemmel.

dugulaselharitas-bontas-nelkul

Dugulás elhárító technikák

Ahhoz, hogy elkerülhessük a falbontást már igen széles eszköz tárház áll a rendelkezésünkre és ezt természetesen ki is használjuk, amennyiben a dugulás azt megköveteli.

Csőspirál

Ez a leggyakoribb módszer a duguláselhárításban, amelyet alkalmazunk. Helyzettől függően itt 8-10-16-22-32 mm. átmérőjű csőspirálokat engedünk be kíméletesen a lefolyó vezetékbe, mely az esetek döntő többségében megoldja a problémát.

A kisebb átmérőjű mosdó és mosogató lefolyóknál a vékonyabb, a gerinc, alap, strang és WC. vezetékeknél a vastagabb spirálok alkalmazása szükséges. Az ipari minőségű spirálok rendkívül szívós edzett acélból készülnek, és 2-5 méteres szakaszokból tetszőleges hosszúságúvá toldhatjuk őket össze.

A komolyabb átmérővel rendelkező kültéri szakaszok dugulását – java részt az idegen tárgyak, szerkezei hibák és a gyökér benövések okozzák. Ezen tárgyak kivétele vagy szétroncsolása vastagabb spirálok és különféle akasztó és kaparó fejek alkalmazását igénylik. Sajnos ilyen esetekben elképzelhető, hogy WC-csésze felbontása is szükségessé elvégeznünk, hogy a dugulás megközelíthető legyen.

Ha a spirált megfelelően használjuk, akkor elkerülhető lehet a bontás. A Duguláselhárító spirál című cikkben ezekről részletesen írunk.

Womázás

A Woma márka napjainkra egy fogalommá vált az ipari és kommunális tisztítás témakörében. Eszközeik elengedhetetlen kellékei a magasnyomású vízzel végzett csőmosatásaink során. Nagynyomású szivattyúval történő csőmosatást 120-300 bar nyomással és akár 150 méter szakaszon is végezhetünk. A módszer mellett szól, hogy teljes keresztmetszetben átmossa az épület szennyvíz-rendszerét. A nagynyomású vízzel könnyedén képesek vagyunk kitisztítani az aknákat is.

Kiemelném, hogy bár sokan tartanak tőle, de a magasnyomás nem károsítja a csatornarendszer falát. Itt első sorban a hordalék, sóder, homok és egyéb kommunális szenny eltávolítása a cél, ami a hagyományos csőspirálos technológiával már nem tudunk megoldani.

Kamerás duguláselhárítás

Kamerázásra, vagy hivatalosabb nevén csatorna diagnosztikai vizsgálatra első sorban az ismétlődően visszatérő (elsősorban kültéri) makacs dugulások felderítésénél van szükségünk. Az ismétlődő dugulások esetében ugyanis szükségesünk van a dugulás kiváltó okainak felderítése.

Ezek többnyire lehetnek építőanyagok és törmelékek a csőhálózatban, gyökerektől származó benövések, cső vagy csőszakasz törés, vezeték süllyedések.Az optikai eszközzel képesek vagyunk feltérképezi a vezetéket és megtalálni a problémás csőszakasz helyét.

Sajnos elmondható azonban, hogy általánosságban amennyiben kameráznunk kell egy vezetéket, ott előbb-utóbb lefolyócső csere várható.

Jól látható tehát, hogy a technológia és a módszerek adottak számunkra arra, hogy falbontás nélkül is megszüntethessük az otthonában kialakult dugulást. Ehhez azonban mindenképp olyan megbízható szakembert javaslok, aki ezen fejlett technológiákat is bátran alkalmazza, így megkímélheti Önöket a falbontás okozta kellemetlenségtől és plusz költségektől.

Ha azonnali segítségre van szüksége Budapesten, akkor a Duguláselhárítás azonnal Budapesten oldalon minden fontos információt megtalál.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*