Duguláselhárítás Budapest 2. kerület

Bármikor, bárkivel megeshet, hogy ingatlanában felüti fejét a dugulás. Ilyen esetekben próbálkozhatunk a jó öreg házi praktikákkal, vagy fordulhatunk szakemberhez segítségéhez. Szerencsére ma már minden nagyvárosban találkozhatunk tapasztalt szakemberrel, sőt a főváros minden kerületében is. Nincs ez másképp akkor sem, ha a duguláselhárításra a II. kerületben lenne szükség.

Duguláselhárító eszközök

A jó szakember ismérve, hogy minden típusú helyzetre fel van készülve legyen az kinti, vagy benti dugulás. A fegyvertárában megtalálható minden duguláselhárításra hivatott eszköz, mint a csőspirál, magasnyomású tisztító, kamerás diagnosztikai felszerelés, különböző kémiai anyagok és mindezen tapasztalatának hála, precízen és megbízhatóan képes kezelni. Amennyiben a II. kerületben lenne szüksége a dugulás megszüntetésére, akkor a teljes duguláselhárító arzenált és szaktudásunkat bocsátjuk rendelkezésére.

Csőgörényes duguláselhárítás Budapest II. kerületben

A csőspirál, vagy más néven csőgörény a leggyakoribb módszer a duguláselhárításban, amelyet alkalmazunk. Attól függően, hogy az adott helyzet mit kíván meg 8-10-16-22-32 mm. átmérőjű csőspirálokat engedünk be lassan és precízen a lefolyó vezetékbe, mely az esetek döntő többségében megoldja a problémát.

Benti duguláselhárítás spirállal

A boltokban kapható egyszerű spirálok csak ritkán alkalmasak a dugulás megszüntetésére. Ezért nem érdemes kockáztatni és biztosabb a gépekre is csatlakoztatható profibb csőgörényeket használni, amik azonban a boltokban igen borsos áron kaphatóak. Egy megfelelő szakember viszont már rendelkezik egy ilyen eszközzel és a szaktudása is adott a gyors és hatékony duguláselhárításhoz.

A kisebb átmérőjű mosdó és mosogató lefolyóknál a vékonyabb, a gerinc, alap, strang és WC. vezetékeknél a vastagabb spirálok alkalmazása szükséges. Az ipari minőségű spirálok rendkívül szívós edzett acélból készülnek, és 2-5 méteres szakaszokból tetszőleges hosszúságúvá toldhatjuk őket össze.

Kinti duguláselhárítás spirállal

A komolyabb átmérővel rendelkező kültéri szakaszok dugulását – java részt az idegen tárgyak, szerkezei hibák és a gyökér benövések okozzák. Ezen tárgyak kivétele vagy szétroncsolása vastagabb spirálok és különféle akasztó és kaparó fejek alkalmazását igénylik. Sajnos ilyen esetekben elképzelhető, hogy WC-csésze felbontása is szükségessé elvégeznünk, hogy a dugulás megközelíthető legyen.

Womázás Budapest II. kerületben

A WOMA mint márka napjainkra egy fogalommá vált az ipari és kommunális tisztítást végzők körében. Eszközeik elengedhetetlen kellékei a magasnyomású vízzel végzett csőtisztításainknak. A magasnyomású szivattyúval történő csőmosást 120-300 bar nyomással és akár 150 méter szakaszon is végezhetjük. A módszer legnagyobb előnye az, hogy az épület szennyvízrendszerét teljes keresztmetszetben képes átmosni. A nagynyomású vízzel könnyedén képesek vagyunk kitisztítani az évek során elhanyagolt aknákat is.

Bár a magasnyomású tisztítás hallatán sokan tartanak tőle, de ez a módszer nem károsítja a csatornarendszer falát. Itt első sorban a hordalék, sóder, homok és egyéb kommunális szenny eltávolítása a cél, ami a hagyományos csőspirálos technológiával már nem tudunk megoldani.

Ha azonnali duguláselhárításra van szüksége Budapesten, akkor hívja bizalommal az alábbi telefonszámot. A Duguláselhárítás azonnal Budapesten című cikket is ajánljuk.

Elérhetőség

Ferge Balázs

+36 30 699 38 15

Duguláselhárító szolgáltatásaink

A legjobb szakemberek nem csak minden eszközzel, de minden helyzetre is fel vannak készülve, ezért a szolgáltatásaink listája a lehető legteljeskőrűbb és mindenre kiterjedő.

Mosogató duguláselhárítás Budapest II. kerületben

A mosogatóban kialakuló dugulások okai a leginkább szerteágazóak lehetnek. A zsíros lerakódás okozta csőszűkülettől, az oda nem illő maradékokon, idegen tárgyakon át, a hibás kiépítésig mindennel találkozhatunk. Minden esetben fontos, hogy meg tudjuk állapítani a dugulás lehetséges okát, mert csakis ennek fényében vagyunk képesek a megfelelő duguláselhárító módszert kiválasztani. Természetesen a sok évi tapasztalat a mosogató dugulásának megszűntetésben is nagy segítségünkre van és ezt Ön is megtapasztalhatja.

Kád lefolyó duguláselhárítás Budapest II. kerületben

A II. kerületben Budapesten a kád lefolyó duguláselhárítása is megoldható! A zuhanyzók és kádak lefolyói, ha nem szentelnek figyelmet nekik, rendkívül könnyen el tudnak dugulni. Gondoljunk csak bele, hogy mennyi hajszál folyhat le rajta egy év alatt. Lehet, hogy egy-egy fürdés/zuhanyzás során, csak pár szál, de ez hónapok, évek alatt elég nagy gátat tud képezni a lefolyóvezetékekben. Sok esetben ez áll a probléma mögött, szerencsére ezt szakemberként könnyű orvosolni.

A zuhanyzók és kádak lefolyóját alapesetben szerencsére egyszerű tisztítani. Csupán egy jól megválasztott csőgörényre van szükségünk, amellyel kellő hosszúságig képesek vagyunk benyúlni a vezetékbe, és ki tudjuk tisztítani a lefolyót. Ilyenkor szoktak feljönni a kihullott hajszálak, és különböző dugulást okozó dolgok. Emellett vegyi tisztítószereket is szoktunk alkalmazni, amelyek könnyedén feloldják a dugulást, de a csövekben nem tesznek kárt.

Lefolyótisztítás Budapest II. kerületben

A lefolyótisztítás az esetek többségében a fő lefolyócsövet érinti, aminek neve, már önmagában sokat mondó. Végső soron minden ide ömlik, amit bárhol a lakásban a lefolyóba engedünk. Ezért annak, hogy dugulás történik, itt fokozott a veszélye.

A fő lefolyó cső tisztítása sohasem egyszerű feladat, ezt csak is szakember végezheti el, aki már többször végzett fő lefolyócső tisztítást.

Általában könnyű megmondani, hogy ha a fő lefolyócsővel van gond. Ha az ingatlanban sehol sem megy le a víz, akkor ez a terület a hiba forrása, ha csak a WC-ben nem megy le, akkor a WC-ben kell keresni a hibát. A fő lefolyó cső eldugulásának rengeteg oka lehet, mivel több helyről okozható a dugulás. Nedves törlőkendő, intim cikkek, maradék étel, gyakorlatilag mindennel találkozhatunk, akár egyszerre is egy dugulás elhárítása során.

Duguláselhárítás bontás nélkül Budapest II. kerületben

A tapasztalt szakember mindig arra törekszik, hogy a legkisebb felfordulást okozza a dugulás megszüntetése során. Éppen ezért a bontásra, mint a legdrasztikusabb módszerként tekintünk és amennyiben lehetséges igyekszünk elkerülni az ilyen irányú rombolást, mert tudjuk, hogy ez a kuncsaft életét is csak tovább nehezíti. A csőgörény, a magasnyomású woma és a kamerás diagnosztika is mind-mind azt a célt szolgálják, hogy a dugulást bontás nélkül meg tudjuk szüntetni. Budapesten, a II. kerületben is megoldható bontás nélkül a duguláselhárítás.

Elérhetőség

Ferge Balázs

+36 30 699 38 15

Kamerás duguláselhárítás Budapest II. kerületben

Hivatalosabb nevén csatorna diagnosztikai vizsgálatot első sorban az ismétlődően visszatérő (elsősorban kültéri) makacs dugulások felderítésénél szoktunk végezni. Az ismétlődő dugulások esetében ugyanis szükséges a dugulás kiváltó okainak felderítése. A rendszer használatával precízen képesek vagyunk meghatározni a dugulás helyét és okát is.

Ezek többnyire lehetnek építőanyagok és törmelékek, melyek bekerültek a csőhálózatban, gyökerektől származó benövések, cső vagy csőszakasz törés, vezeték süllyedések. Az optikai eszközzel képesek vagyunk feltérképezi a vezetéket és megtalálni a problémás csőszakasz helyét.

Sajnos elmondható azonban a sok éves tapasztalatunk által, hogyha kamerás diagnosztikát kell végeznünk egy vezetéken a visszatérő dugulás miatt, ott előbb-utóbb lefolyócső csere várható.

Tehát a II. kerületben a kamerás duguláselhárítást is megoldjuk!

Darálós wc duguláselhárítás Budapest II. kerületben

A darálós WC tisztítása a fő lefolyócső tisztításhoz hasonlóan a problémásabb feladatok közé sorolható, szemben a hagyományos WC-k tisztításával. Az utóbbiba szinte bármilyen vegyszert önthetünk hypót, sósavat, kifejezetten WC tisztásra szánt fertőtlenítő, tisztítószereket. A darálós WC-k esetében ez már sajnos nem igaz.

Ezeknél a WC-knél kifejezetten kerülni kell az erős vegyszereket, mivel ezek a vegyszerek könnyen roncsolhatják a gumialkatrészeket, ami így még inkább tetőzheti a bajt. Savas tisztítószerek helyett inkább lúgos tisztítószereket használjunk, mint például a hypó, a trisó, a mosószóda, a nátrium-hidroxid, és a szappan, de szintén kíméletesebb tisztítást érhetünk el szódabikarbóna használatával.

Amennyiben a házi praktikák nem hatnak, akkor minden esetben forduljunk szakemberhez, mert a darálós WC-k esetében elektromos berendezésről beszélünk, ezért annak bontása kimagasló szaktudást igényel a balesetek elkerülése végett.

Hogyan előzzük meg a dugulást?

Ahhoz, hogy a dugulást mindenki megelőzhesse nem árthat néhány jó tanács, amelyet most megosztunk Önökkel is, hogy elkerülhessék a kellemetlen helyzeteket.:

  • Öntsünk havonta egy fazék lobogásban lévő forróvizet a mosogató lefolyóba.
  • Apró lyukakkal ellátott műanyagszűrőt csak indokolt esetben használjunk, mert csökkenti a víz áramlását és a lefolyó öntisztító képességét.
  • Vásároljunk folyótisztítóból mindig gél állagút, és ha lehet enzimes, környezetbarátot.
  • Házi kedvenceink szőrét a fürdés előtt alaposan tisztítsuk meg.
  • A padlóösszefolyót negyedévente tisztítsuk ki.
  • Ne dobjuk a WC.-be a higiénés kendőt, betétet, tampont, pelenkát és a macska almot.
  • A mosogató szifonját legalább félévente érdemes kipucolni.
  • Az olajat és zsiradékot semmiképpen se öntsük a mosogatóba.
  • Ne használjunk műanyag WC illatosítót, mert ha leesik a tároló, garantáltan komoly dugulást okoz. Használjunk lebomló, öntapadós WC. illatosító korongok is.

Ahogy látható, szakemberként minden esetre fel vagyunk készülve és Budapesten a II. kerület teljes területén állunk rendelkezésére, ha dugulással kerülne szembe, szaktudásunkkal és felszerelésünkkel állunk szolgálatára az év bármely napján.

Elérhetőség

Ferge Balázs

+36 30 699 38 15